dimecres, 9 de maig del 2012

Dos grans Moments.

En la fotografia de paisatge, un dels millors  ambients que es pot captar són les boires. L'any passat vaig poder gaudir varis d' aquests moments. 

Un d'aquests moments va ser el passat 4 de novembre, en plena explosió de colors al Montseny. Recordo que la nit abans havia plogut molt, amb ratxes de forts vents. Així doncs mentre conduïa cap a la localització, sobretot des del coll de Sant Marçal fins a Sta Fe, la carretera estava plena de fulles i de petites branques que havien caigut a causa del vent, encara plovia i la visibilitat a les sis de la matinada i amb la boira era molt escassa. Vaig baixar la finestra i una bona glopada de fred va entrar a dins del cotxe...

En arribar al lloc vaig esperar-me una bona estona, doncs arrivaba una mica d' hora i no volia estar a fora amb la que queia, més temps de l' imprescindible. Peró tenia una mica de por que un cop arribat allà, tenir les condicions óptimes per una bona sessió fotogràfica, la boira no s' estigués quieta alla.

Al final vaig baixar del cotxe, vaig posar-me una capel.lina, el paraigües, les botes d'aigua i vaig caminar a la llum d' una llinterna cap al lloc escollit.
L' espectacle que veien els meus ulls mentre anava cap el lloc escollit era captivador... Que maca és la natura, el silenci, el repicar de les gotes al paraigües...




Mentre conduïa cap a casa, vaig pensar mentalment que tenía que tornar al mateix lloc però per captar un ambient de primavera, amb aquella boira verda que es genera amb la sortida de les primeres fules.
El passat pont de primers de Maig, es donaven les condicions idonies, tot i que m' esperava trovar-me un munt de gent que haguès tingut la mateixa idea que jo, peró no. Vaig estar sol un altre cop. Vaig gaudir un altre cop de la soletat, de viure i respirar un moment únic, aquest cop millor amb una idea pre-concebuda.




Realment, es increïble com pot canviar un indret al llarg de l' any!
Quant ja marxava, vaig creuar-me bastants cotxes que pujaven... L' espectacle ja savia acavat, anaven tard.



12 comentaris:

  1. Molt Xula Esteve!!! De fet jo hi vaig ser-hi el diumenge d'aquell cap de setmana de maig amb sol:( en el mateix superfotografiat faig, m'imagino que la teva foto és del dissabte, que va fer un dia amb inestabilitat,
    molt bona feina et felicito.

    salut, Francesc

    ResponElimina
  2. Uauu, com m'agraden!!I no deixo de veure... es com si estiguesis ballant un tango! quina imaginació la meva,aix.
    Bon treball,Esteve.
    Salut!

    ResponElimina
  3. M'agrada la comparació del mateix subjecte amb dos moments estacionals diferents. I la veritat es que totes dues imatges tenen el seu encant. A la primera es respira un ambient més romàntic i en canvi la segona em transmet sensació de frescor i humitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones, tens raó, la de la tardor hem recorda la sensació de romanticisme que comentes i l' altre potser de misticisme.

      Elimina
  4. Ep Esteve, ara et falten amb neu i a l'estiu... i serà la culminació d'un projecte...una pregunta, que portaves un foto de la de tardor per "calcar" l'enquadre o hi tens marques per el trípode??
    :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest seria un bon repte, encara que amb neu arribar allà,...

      Elimina
  5. Ostres, Esteve, quin canvi de capçalera més brusc...
    Les fotos molt maques. Jo completaria la colecció com et diu en Pere ;-)

    ResponElimina
  6. Anava a dir-te de que ara hauras de completar la colecció, però s0han avançat. En qualsevol cas es de justicia reconeixer un bon treball com aquest. Excel·lent.

    ResponElimina
  7. M'agrada la ide de "boira verda", no m'ho hagués imaginat mai. M'has donat alguna idea...
    Jo també t'anava a dir el mateix que t'hna dit els darrers comentaris, falten dues estacions per completar el calendari cromàtic d'aquest faig tan esplèndid.

    ResponElimina
  8. Que diferentes y que bonitas las dos. Por color me quedo con la primera,de la segunda me gusta el punto de vista, ademas tiene un ambiente tremendo
    Un saludo

    ResponElimina
  9. Quina diferència, i boira els dos dies!!
    A mi m'agrada més la primera.
    Salut!!

    ResponElimina