diumenge, 8 de gener del 2012

Nous proposits 2012

Com cada any a començaments, es fa tot un seguit de proposits per fer durant l'any... que si el gimnàs, que si anglés, que si tal o qual.

Evidentment jo també he fet els meus... alguns del quals relacionats amb la fotografia.

L'altre dia parlava amb un company de sortides que no estava gaire content de les meves fotografies, doncs quan admirava les seves i les d'altres fotogràfs les veia molt millor que les meves, i no hem refereixo als enquadraments o a les llums, doncs aquí hi ha la tècnica i l' ull artístic de cadascú sinó a la finura, a la nitidesa, a la lluminància en general de les seves fotografies.

Evidentment havia arribat a la conclusió de que fallava en el processat final, i amb el Lightroom ja no donava més de sí. Havia de passar-me al costat fosc de la fotografia... el Photoshop! Hehehehehehe.

Fins ara només processava amb el Lightroom i prou però jo volia un pas més en la presentació final de les meves fotografies doncs com ja he dit no estava satisfet.

Així doncs, l'altre dia hem van donar unes lliçons basiques del programa per començar a moure'm. I la veritat es que estic content dels primers resultats, tot i que hem falta finura i encaixar el meu estil.




Una de les primeres coses que m' he adonat, és la necessitat de tenir "entrenat" l' ull per observar o interpretar el que s' ha de fer en cada fotografia, i és en aquest punt on he vist que haig d'apendre molt encara.






Dels altres proposits ja n' anirè parlant més endavant...

28 comentaris:

  1. Tremenda llum, i unes edicions molt fines, Esteve!!
    Segur que amb el LR també podries conseguir més o menys el mateix, a més... LR i PS fan servior les mateixes eines, però amb més opciones al PS... costat fosc??
    A la fotografia només hi ha un cantó fosc, la fotografia nocturna, juas!

    ResponElimina
  2. La segona foto la veig brutal, potser enfosquiria una mica el primer pla per equilibrar les llums de l'escena. La textura de l'aigua és inmillorable. ¿0,3s de temps d'exposició?

    ResponElimina
  3. Bones Antonio
    Si noi, pero hem faktava un intensiu d'actualització...
    Estic d'a cord el costat fosc ...és la nocturna.. jejeje

    ResponElimina
  4. Bones Mestre IODA!
    Els parametres són 0'5 " f13 i 400 ISO
    La veritat es que entre 0'5 i 0'3 són bones velocitats per treu-re aquesta textura que tan m' agrada.

    ResponElimina
  5. totes dues son brutals, el ps es molt agrait quan es fa servir amb mesura, pero tambe si et pases (que jo ho faig sovint) crees una visio ben diferent i a l'hora impactan.
    salud

    ResponElimina
  6. El pròxim curs de Lightroom apuntat perquè et ben asseguro que no necessites cap mes programa per editar las teves imatges, i menys el Photoshop. Et faré preu d'amic :P.

    Molt bones les dues! Salutacions.

    ResponElimina
  7. Sergi si el fas per la meva zona... hehehehehe

    ResponElimina
  8. Pues me parece un proposito muy bueno, siempre e pensado que cada fotografo tiene que tener su estilo, como si fuera su sello de identificacion. Muchos lo consiguen, pero la verdad es que yo de momento ni lo huelo! es bastante dificil pero yo en ti si que lo noto. Un saludo!

    ResponElimina
  9. Jo també crec com en Sergi que en LR n'hi ha ben bé prou. En PS no faig ni el 0.5% dels meus revelats. Només últimament que m'ha donat pel retrat però les acabo fent un altre cop en LR.

    No sé si et passa a tu com a mí que hem de perdre la por a fer només retocs generals. Això si, sense passar-se i en quant a que hi ha fotos molt visuals estic totalment d'acrod amb tu en el processat. Aquesta és la tendència americana (l'europea no tant) com per exemple la que segueixen en Marc Adamus o en Patrick DiFruscia.

    Salut!

    ResponElimina
  10. De moment jo estic pitjor que tu, tot amb LR fent ajustos en general i PS per enfocar una mica. De mica en mica ja n'anirem aprenent. Comences fort l'any amb aquestes imatges tant guapes

    Salut!!

    ResponElimina
  11. Esteve, jo també faig servir el Photoshop, simplement perquè és el que vaig "apendre" a fer servir ja fa anys, de fet crec que no existia el LR.
    De vegades a base de sentir tantes excelencies del LR m'he plantejat utilitzar-lo. Però estic content del resultat del PS.
    Lo del costat fosc és absurd, jo hi han arxius que només els revelo amb camera Raw i amb el Photoshop redueixo el tamany de l'imatge i li aplico màscara d'enfoc.
    Es un programa tan vàlid com d'altres, aquesta mala fama que te entre alguns fotografs de natura és absurda.
    Per cert dues imatges impresionats.
    Salut!!

    ResponElimina
  12. Bones Jordi

    El "costat fosc" era precisament per aixó, per mi es ben igual el program, el qeu importa és el final. I tant es pot fer amb Lr com en PS, només que en alguens eines té més precisió un o altre.

    ResponElimina
  13. A veure si ens entenem. Una cosa es treballar amb el Photoshop i un altre amb l'Adobe Camera RAW. Treballar amb aquest últim (ACR) es exactament lo mateix que fer-ho amb el Lightroom, els dos utilitzen el mateix motor de revelat.

    Treballar amb Photoshop es un altre cosa que no te res a veure amb les anteriors, i es el que fan gent com Marc Adamus (entre molts altres). Entenc que aquest es el camí que has escollit, no?

    ResponElimina
  14. Sergi, et veig preocupat! Hehehehehe
    A veure, quan dic treballar amb PS, vull dir bàsicament treballar, l´enfoc per guanyar una mica més de nitidesa.
    És una qüestió de nomenclatura.
    Faig tots els ajustos amb el LR com sempre pero després faig l' enfocament final amb el PS.

    ResponElimina
  15. De fet crec que es com treballem la majoria: per redimensionar i enfoc passem per Photoshop, però el revelat amb LR o ACR.

    No oblidis aplicar únicament l'enfoc una vegada que tens l'imatge a tamany Web, podràs afinar molt millor... No hi ha necessitat de fer-ho dues vegades, recorda que es un proces destructiu ;-)

    ResponElimina
  16. Bones Esteve,

    Les dos imatges son molt dinàmiques i les trobo molt bones amb un processat o altre, el que importa es el resultat...
    Si per el que veig es te que triar un, sense pensar-ho ni un sol moment em quedo amb el LR, es mes no tinc ni idea de PS, però si del ACR que es un LR amb un vestit maco :)

    ResponElimina
  17. Buenas Esteve...
    Pues a mi me gustan las dos. Estoy con lo que ya se ha dicho... lo importante viene a ser el resultado y, siempre y cuando no te inventes nada, me da igual con que herramienta esté hecho... Vaya luces!!! Ahora mismo por un cielo así... yo mato!!! jajajaja...

    ResponElimina
  18. Pere
    Crec que s' en fa un gra massa quan la gent paral del PS, només es tracta d' enfocar, tot el demés ho faig amb el LR, no es tracta de canviar un cel o de fer un montatge agafant parts d altres fotografies per composar-ne una de totalment nova.

    ResponElimina
  19. I perquè no enfoques amb el LR?

    Jo sempre treballo amb el radi = 1 (més gran em sembla molt groller) i després toco per aquest ordre "Cantidad", "detalle" i "máscara". Si quan mous el lliscador d'aquests 3 pitges la tecla ALT en el primer es posarà en gris i veuras els canvis, en el de detall se't posarà en blanc i et marcarà els cantos (així pots controlar els halos) i en la "máscara" primer ho tindrás tot blanc i després a mesura que llisquis se t'nairan posant zones negres. Tot lo que estigui en negre no s'enfocarà i tot lo blanc si i així evites sobreenfocar zones que no vols. Em molt fàcil, simple d'entendre i molt pràctic.

    Després a l'exportar si es per a web marco "enfoc per a pantalla" i jo ho tinc en "alta" per defecte i m'agraden molt els resultats a qualsevol tamany.

    Abans feia servir el PS per enfocar amb un automatisme que m'havien passat o emb el mètode del "filtre de pas alt" però amb el LR estic més content. Només em cal aprendre a fer-lo servir una mica més el tema de pinzells.

    Salut!

    ResponElimina
  20. Ah! I el PS té mala fama per lo sobredimensionat que està. És més una eina per a disenyadors i crec que per les burrades de processats que la gent en fa.

    De fet no està malament aprendre a fer-lo servir però es com comprar-se un Ferrari per anar a buscar el pa 200 metres més avall de la porta de casa i prou.

    ResponElimina
  21. Impresionantes dos momentos Esteve!!!
    Ambas fotos, a pesar de ser muy parecidas, son diferentes, por ese movimiento del agua en el primer plano y la intensidad de la luz!!!
    Lo que disfrutarías ese momento!!!

    ResponElimina
  22. Daniel
    Gràcies per la teva explicació, fins ara més o menys o feia com expliques pero no acabava d' estar-ne satisfet.
    Potser es un moment d' autocritica extrema... hehehhehe

    ResponElimina
  23. Pensa esteve que el sensor de la cámara (ja se que en tens una de bona, la 5D mark II, jo també i n'estic molt content) i sobretoto la qualitat de filtres i objectius son clau en el fet de tenir un focus "delicios" o no. I evidentment ja sabem que els RAW's solen quedar bastant "tovets" abans de processar.

    ResponElimina
  24. Boniques imatges Esteve, impressionat moment quina sort viure'l in situ.
    Gràcies Daniel, alguna cosa he après, he agafat apunts.
    Salutacions.

    ResponElimina
  25. Hola Esteve!
    Doncs jo faria una combinació de les dues, m'agrada el cel canyeruu de la primera i les textures i colors de l'aigua i les roques de la segona... i això amb el photoshop es fa en un "plis"!
    Per cer, un amic meu que em va donar un curs magnífic de fotografia de paisatge, em va dir una cosa molt bona i certa: "photoshop no es una palabrota" i això vol dir que no ens ha de fer por de fer-lo servir, jo per la meva feina mi veig obligat cada dia i és una eina molt més potent que el Lr.
    De fet, els qui em revelat en els antics "cuartos foscs" també feiem servir màsqueres i altres estris per tapar aquí i allà segons ens interessava per obtenir el resultat determinats... o sigui que coratge i endavant!
    Perdona per el tostón,
    bona feina :-)

    ResponElimina
  26. Bones Fran...
    L' entrada en sí es una mica per "picaar" als no creients... jejejeje... No sóc dels que pensa que "tocar" el PS es "impur", el que passa es que amb el LR ja en tenía prou i la mandra d'instal.lar-me'l.

    ResponElimina
  27. Unes imatges brutals!!!!
    De pell de gallina!!!
    Enhorabona, un treball excel·lent

    ResponElimina