dimarts, 23 d’agost del 2011

Crispació fotogràfica

Ultimament llegeixo, observo i fns i tot visc algunes situacions que anys enrerra no passaven.

A ran del dit a l'ull de qui ja sabem, el busca-bregues d'en Mourinho, m´ha vingut al cap l'historieta de l'Asterix: La zitzània (La cizaña), fent-me pensar que a tot arreu sempre hi ha un personatge d'aquesta mena.

Avui en dia, la nostra societat viu una espiral de tensió, bàsicament per el ritme que ens marquem, de masses objectius impossibles d'assolir, de presses per arribar a casa o a la segona residéncia (només cal veure la autopistes el divendres per la tarda, fa por de les presses que porten alguns), tot aquest "caos" ens porta la mala educació i a la falta de respecte per als altres, on el "primer jo" s'imposa sobre la resta. i només falta que li cridis l'atenció per esclatar una baralla doncs l'acumulació adrenalitíca és important...

Així veiem, articles con el de La Vanguardia Magazine, on un restaurant per donar un bon servei ha prohibit portar els nens, doncs molestaven als altres clients per la falta d'atenció dels pares. O com l'altre dia a Andorra, un Cayenne aparcat en dos espais d'aparcament en màxim horari d'afluéncia, o gent que va a la platja i es pensa que es casa seva amb la radio a tot volum, o davant de casa que tinc una entradeta i a vegades quan arribo tinc un altre cotxe aparcat per mandra de caminar 100 metres i a sobre haig de donar-li les gràcies sino s' ofen...

Ahir desprès de molts dies sense treu-re la "pols" a la càmera i veien un cel prometedor vaig anar a fer una ullada a L'Escala. A l' arribar al lloc escollit, vaig quedar estorat de la visió, potser hi havia una vintena de barques varades allí, just on volia fer l'enquadrament... vaig pensar que a mida que s'anés fent fosc ja marxarien... peró mentre hem col.locava en posició van passar per davant un parell de submarinistes fent esnorquel, res a dir.

Vaig començar a fer probes amb nous filtres, i quan la llum es posava "interessant" vaig veure que tornaven els submarinistes, amb tanta mala pata, que van parar just dintre l'enquadrament, vaig esperar un temps pudencial, peró no marxaven, fins que els vaig cridar si es podien apartar una mica... hem van contestar de males maneres i clar jo els vaig dir que anessin on "encara que es remeni no fa pudor".

Quan van marxar la llum no era gaire bona pero vaig seguir fent alguna foto, i de cop escolto una veu que venia cap a mi per els pedres cridant-me, venia tant encés que va relliscar per entre els codols... S'acosta i em comença a amenaçar, a dir-me que ell estava cansat i que per aixó havia parat, li vaig etzivar que fent snorquel no es pot cansar doncs tens el tub per respirar... Bé, el paio estava molt crispat peró no va arribar a acostar-se a menys de dos metres de mi doncs potser al veure'm d'aprop i ell media no més de metre seixanta... hehehehe

Desprès va marxar i jo vaig guardar els "trastos", i innevitablament vaig  haver de passar per el costat seu. I el paio encara hem maleïa, mentre el seu company hem deia que també feia fotografia i que es pensava que els estava fotografiant... ni que fossin unes sirenes!


Probant filtre neutre 4 passos, polaritzador, degradat -3

Tot conduïmt cap a casa, pensava en que maca és la Costa Brava a l'hivern...

I vaig tenir temps per reflexionar en la deriva de la nostra societat, en que només falta un busca-bregues perque tot esclati... Com en Mou que li posa el dit a l'ull i a sobre encara hem de posar seny perque no vagi a més... però i qui li para els peus perque no hi torni si surt i sense càstig. Així estem primant els busca-bregues evers dels civilitzats?

On anirem a parar...

13 comentaris:

  1. Mira que la gent t'he ganes de complicar-se la vida amb qualsevol tonteria... Diu molt de la seva intel·ligència ;) En fi, estic d'acord amb tu, es molt mes maca a l'hivern jejeje....

    Molt maca la foto, m'agrada la transparència de l'aigua al primer pla.

    ResponElimina
  2. La societat en què vivim es pot resumir en uns quants conceptes: Fast food, low cost i take away.
    Jo també odie aquests iots que a l'estiu s'interposen entre la meva càmera i el Sol, com bé dius només es questió d'esperar unes setmanes...
    I jo també he patit estar fent fotos i que la gent passe per davant i s'asegue a contemplar el panorama una bona estona. Si bé jo sóc més prudent perquè faig la mateixa mida que el submarinista.
    Per cert, la foto t'ha quedat ben maca. Potser un parell de submarinistes en primer pla ajudarien a dimensionar millor els espais ;-)
    Que gaudeixes dels filtres :-)

    ResponElimina
  3. Es cert, estem en una espiral de tensió, però faré una mica de defensora del diable, si la cosa va anar com expliques no vas estar molt encertat. Tant dret tenien els submarinistes en aturar-se com tu en enquadrar on ells eren. I si no pots amb l'enemic, aprofita'l. Unes fotos amb uns submarinistes inclosos? perfecte, enlloc està escrit que les fotografies estiuenques hagin de ser sense :-)
    Signat, una que va fer una posta de sol més maaaaca a la Mar Menuda amb un parell de nuvis i els seus dos fotògrafs... :-)

    ResponElimina
  4. Bones Susss cert el que dius si al menys haguessin estat quiets, o aturats en un sol lloc pero es que es van aturar unes 3 vegades en menys de 5 metres per treure's l' aigua de les ulleres... i jo feia llargues expos.
    Jo només li deia que s' atures un parell de metres més enllà però...

    ResponElimina
  5. Bones Esteve!!!
    Tranquil, ja queda menys...jejeje...
    I com molt be diuen, sempre pots fer sortir els submarinistes, i... si no t'hi agraden...fer com la Sussss, mà de tampó de clonar i ja ta!
    Fins aviat!!!

    ResponElimina
  6. A mi tambe me va pasar el mateix, vaig tenir els canyistes amb gossets peterols, el curios, el passejador matiner, el del pastor alemany i fins i tot el tractor que llimpia la platja amb tota aquesta fauna, plega el pàtaquets i a les 8 del mati ja era a casa, far de tot i empipat com una mona.
    Veig que li vas treure un bon profit al filtre nou, un cel molt guapo
    Aviat ens quedarem sols al roquer
    Salut!!

    ResponElimina
  7. Bones Bernat
    Jo també he esperat a qie passés el tractor de neteja de `lathes, també he tongut guiris añ costat fent gimnastica i ficant-se a l' aigua junst al mig del meu enquadrament, i dels que pregunten que faig quan tinc la llum en el punt algid... es el que té fotografiar la costa a l'estiu...

    ResponElimina
  8. Aviat no es podrà anar sol a fer fotografia,...pot ser perillòs je, je !
    La foto és molt bonica. El polaritzador és dels que es posa en el portafiltres ?

    ResponElimina
  9. Bones Atzu
    El polo es circular i l' enrosco a l' objectiu.

    ResponElimina
  10. Esteve la ventatge de ser un tiarru!
    Estem totalment d'acord, l'hivern tant per la solitud com pels horaris la millor estació per fer fotografia al mar.
    Salut!!

    ResponElimina
  11. Esperem que aviat, les platges quedin,solitaries,tenim molt mes temps nosaltres,que ells per gaudir-la.
    Mira t'ho així. ;)
    Ja se que fa, ràbia,l'altre dia una senyora, es va plantar davant i a més a mes em mirava.

    Vaig notar que mirava,per que NO em volia molestar... hi han senyores i...snorkeRUS :)
    Bonica foto a pesar de tot. No hi ha res com ser un armari !!!
    Bona foto!!
    Salut,llum i platges solitaries!!

    ResponElimina
  12. Y no se te ocurra hacer luces a alguien por una mala maniobra, el otro día me siguió un coche desde Molins de Rey hasta Zona Franca...
    En fin, a pesar de todo la foto es preciosa, con una composición y unos tonos increíbles.
    Un saludo.

    ResponElimina
  13. Hola Esteve,
    Tot això que tu expliques jo ho tinc més que assumit sobretot ho veig amb els jovent d'entre 12 i 17 anys que ja pugen així. El que fa més por es que després, molts pares (també s'ha de ser just i dir que no tots) també ho són així i els molesta que facis la teva feina.

    És una anècdota (que a mi m'hagués emprenyat com una mona) però que no t'ha de preocupar ni condicionar el més mínim. Això es com aquell que et maleeix perquè s'ha d'esperar 1 minut mentres aparques o fins i tot se t'enganxa al cul del cotxe espressament per no deixar-te aparcar.

    Salutacions ;)

    ResponElimina