dilluns, 13 de juny del 2016

Logística d'un viatge fotogràfic II: Que m'enporto a la motxil.la.

Una part important de tot viatge fotografic, sigui curt o llarg, comporta una logistica o equipatge que cal tenir en compte. I no nomes m'estic referint als objectius que m' emporto sino a la roba, pero sobretot diferents "gadgets" que mai hi pensem i que podem necessitar un cop estàs enmig del viatge i segons on estas per evitar o minimizar petits o grans maldecaps per a realitzar l'objectiu principal del viatge,.. fotografiar la natura!

Normalment viatjo amb dues maletes, una bàsicament per la roba i l'altre per l'equi fotogàfic que ésla que porto com equipatge de mà.

A la maleta de roba hi porto un parell de pantalons, roba interior, botes de montanya, el tres peus (per facilitar passar el control de l'aeroport), necesser, un soft shell, un forro polar prim, un paravent i varies samarretes i un paraigua plegable.
Tot depen dels dies que duri el viatge i del clima que tindré agafo més roba d'abric, com per exemple roba térmica.

Respecte a la motxil.la fotogràfica...


- Motxil.la: Lowepro Vertex 200, vaig triar aquesta perque hem van donar molt bones referencies i també vaig veure que per una sortida curta podia posar-hi alguna peça de roba adiccional com ara paravent o un jersey. I el més important per a mi, les cremalleras estan reforçades i impermeabilitzades.

- Càmera: Canon Mk III

- Objectius: depen molt del tipus de viatge que realitzo, es a dir si vaig als alps i haig de fer montanya, m'enduc l'imprescindible per al pes doncs aqui tambe haig de carregar la roba i demés així porto un gran angular (16-35 f2,8), el macro (100 f'2,8) i potser un tele petit (70-200 f4), aquest ultim dependrà de l'esforç que hagi de fer per alleugerir pes.
Si es un viatge on tenim cotxe i allotjament, porto a mes a mes un altre angular mig (24-70 f4) i potser canvio el tele (100-400 f4).  Encara que sempre puc deixar-ne algun a l'allotjament i a l'anar en cotxe no cal carregar-ho tot sempre.

- Filtres: Porto sempre un degradat invers de 2 passos (Singh Ray), un degradat de 2 passos hard (Lee), dos nd de 3 i 6 passos (Haida)posats en una bossa protectora, juntament amb el portafiltres i les arandeles.

- Polaritzador B&W.

- Cable disparador.

- Tres peus: Feisol Tournament i rotula Markins

Pero són les petits gadgets o elements que et poden arruinar una sessió fotografica són els que vull posar enfasi...

- Drap o gamusa per netejar els objectius, inclús porto una pera (d'aquelles per netejar les orelles) per treu-re la pols.

- Drap o gamusa petita  per netejar els filtres, inclús porto sobres de tovalolletes humides.

- Frontal: Un bon frontal es important per que sempre "anem o tornem" amb poca o nul.la llum. evidentment amb un joc de piles de recanvi. Jo porto un Led Lenser H7.

- Jaqueta, tipo soft shell que es plega dins una bosseta i queda del tamany d'un objectiu.

- Paravent i impermeable doncs la humitat i el vent molesten molt si has d'estar concentrat en fer fotografies. I també el plego dins una bossa petita que la pugui penjar fora la motxil.la.

- Guants: Jo porto uns de seda i després uns mes gruixuts per posar-los a sobre. En el cas de fred extrem tinc unes manoples.

- Bossa per protegir la camera de la pluja pero tambe de la pols, del salitre...

- Barreta energètica, sempre en porto un parell per el que pugui passar.

- Botella petita d'aigua.

- Buff, és molt pràctic perque et serveix per al coll o per al cap. A més porto una gorra de visera per si fa sol o un gorro de llana per al fred.

- Botiquí d'emergència: Unes tirites, espaladrap, gasses, fortasec, agulla i fil de cosir. No hi pensem mai pero sempre potser útil. No l' he hagut de fer servir mai però cada cop el veig més imprescindible.

- Navalla multiús. La porto a la maleta per passar control aduaner i després la poso a la motxil.la de fotografia.

- Clau Allen per ajustar el tres pues si es necesari.

- Punter laser per si haig de fer nocturnes i poder ajudar a l'enfoc. Tot i que no sóc gaire expert en aquesta disciplina.

Encara que sempre a cada sortida aprenc un nou aspecte a tenir en compte...








7 comentaris:

  1. Buf, quin llistat més pormenoritzat. La clau allen per al trespeus cal facturar-la també. A mi em la varen confiscar en el control de seguretat del Prat amb l'argument q estava prohibit pujar eines en l'equipatge de mà. Jo vaig contestar q entenia q estigués prohibit pujar un martell o similar estri contundent. Em varen contestar q amb la clau podia desmuntar algun element imprescindible per a la navegació de l'avió. Li vaig contestar q de l avió jo li desmuntava qualsevol cosa, però q no em demanés que ho tornés a muntar. Amb un somriure se la va quedar i a l'endemà jo vaig perdre un matí buscant una ferreteria per armar el trespeus...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones

      Merci per la info, doncs mai es sap. Depen on hem passat controls ens remiren amb lupa i en d'altres ni tant sols ens revisen l'equipatge...

      Elimina
  2. Bon article, tots passem per aquesta feinada de fer la maleta. Jo vaig optar per fer una llisteta que cada vegada es mes gran i M'ajuda a fer l'equipatge mes ràpid sense deixar-me res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones ALex, tens tota la raó amb la llisteta... Jo també la tinc perque sempre hem descuido alguna que altre cosa i aixi no passa...

      Elimina
  3. Very Nice Informative blog. The knowledge you are providing is really very helpful to me and it’s very helpful for the beginners too.

    Alquiler temporal

    ResponElimina
  4. No he fet mai un viatge fotogràfic llarg, però suposo que triar el que agafar i el que no deu ser molt complicat. Amb una escapadeta curta a mi ja em passa!

    ResponElimina