dissabte, 27 de juny del 2015

Reflexions en veu alta

Últimament tothom parla de les "coleccions de cromos" que es fan a partir de veure imatges a la xarxa, copiant escrupulosament els enquadraments fets per altres o simplement anar a la localització i fer-hi una sessió i quasi sempre identificaràs un enquadrament o una idea i segur que la copiaràs, sigui conscient o insconscientment doncs la massificació de fotografies que veiem ens influencíen irremediablement.
Evidentment com més fàcil sigui arribar a la localització més "trillada" estarà.

Està clar que d'aquesta manera es descobreixen nous llocs inexplorats fotogràficament pero tot té els seus punts negatius. Jo també colecciono algun cromo pero en la meva evolució fotogràfica procuro fer els meus i si vaig a un lloc mitic, segur que el farè pero serà per a mi no per mostrar-lo. Així doncs llocs com Otzarreta, Gueirua, Barrika, Els Frares... están saturats i crec que cremats.

Particularment hem passa amb la Costa Brava en general, com que hem quedava prop de casa, hi vaig anar moltes vegades, crec que he visitat cada cala i caleta de la zona, a algunes he repetit moltes vegades a d'altres només unes poques, de totes tinc alguna fotografia que m'agrada pero crec que n'he tret tot el "suc" possible, evidentment que hi tornaré a buscar llums pero crec que ja s'han fet tots els enquadraments possibles i sumant-hi les fotografies que n' he vist de companys de hobby, doncs m' ha saturat, i tinc la necessitat d'aire fresc... 

De fet potser fa dos anys que no hi vaig a fer fotos, ni tant sols a passejar-hi tot i que a l'hivern m' encantava anar a la platja de Sant Pere Pescador a observar la sortida de sol o simplement a veure les dunes que es fan després d'un temporal de tramuntana o llevantada.

Així doncs a falta de poder viatjar i veure llocs paisatgistícs nous, m'atrau el món de les textures on a pesar de no ser gens fàcil es pot explotar, desenvolupar i fins i tot apendre la creativitat.

L'avantatge es que pots sortir a passejar per els entorns on vius amb la camera i potser veus alguna "situació" que et crida l'atenció i plasmar-la, tot és qüestió d'imaginació.

Es evident que es dificil de que tingui molts de "likes" pero crec que es la fotografia que més arriva a satisfer a l'autor doncs es podrà imitar pero mai copiar.





10 comentaris:

  1. Preciosa Esteve y totalmente de acuerdo con tu reflexión. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Aunque tu eres de los pocos que aun descubre lugares y encuadres creativos

      Elimina
  2. Absolutament d'acord amb tu i realment exprimir-se al voltant de l'entorn més proper aguditza la creativitat. Per cert la foto que ens presentes és de la cisterna d'una vinya on fan la barreja per ensulfatar? ;-) ...., és preciosa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres m hauràs d ensenyar aquesta cisterna.... Aquesta es del fang que es forma a Rio Tinto, Huelva

      Elimina
  3. Hola Esteve, sembla que ser "creatiu" vagi associat a les abstraccions, en part si, de fet la part fàcil i estressant i en part no, ser original i creatiu ho pots ser inclús a Cala Frares, aquesta és la part difícil i gratificant, sempre des del meu punt de vista, que evidentment pot ser equivocat.
    Aquest detall del Tinto és molt potent, ben vist!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe, tens tota la raó, pero crec que hauries d anar a Frares amb una ment oberta i no subjectiva... I per aixo es tant difícil. Lo fàcil es explorar un mon nou....

      Elimina
  4. Super bona!!! M'encanta i mira que del tinto es veuen imatges, pero aquesta, sense dubte, no es un cromo! Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies x el comentari la veritat es que no es gens difícil treu re una bona foto d allà.

      Elimina
  5. Molt bona imatge. Jo no reflexiono, em conformo amb fer fotos que sé fer i que em fan goig, el que fan els altres... rai. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Chabier, jo soc una mica com tu pero si que cada vegada vaig mes cap a fer el que hem sembla sense fer cas de les tendencies ni de les modes

      Elimina