diumenge, 17 de febrer del 2013

Flexibilitat fotográfica

Ultimament he llegit alguns blog on es descriu la necessitat de planificar i organitzar les sortides per aconseguir aquella fotografia desitjada, i en d'altres la necessitat de modificar les idees inicials un cop les condicions que tenim no son les esperades. Tenen tota la raó.
A vegades ens entra la obsessió per una localització i dintre d'aquesta mateixa busquem nous enquadraments pero  quasi bé sempre són petites variants, diferencies de llums... Pero els elements principals són els mateixos.
L'altre dia vaig visitar la cala Canyet al costat de Palamós, feia mar de fons i per tant l'enquadrament que buscava no podia fer-se sino hem volia mullar, vaig mirar l'altre que tinc "ullat" pero també hem mullaria, o sigui que va ser el moment de buscar nous reptes.
Just al costat hi ha un mirador, vaig inspeccionar les roques del fons on hi picaven les onades i al cel hi havia uns quants nuvolets desperdigats. Encara era una mica d'hora per a les bones llums, així que vaig decidir sentar-me a la vorera del mirador i gaudir una mica de l'espectacle de la Costa Brava tot esperant l'aribada de les llums, sabia que tindria "una mica de color".

Per a la primera fotografia vaig fer servir el 70-200 f4, després de tants anys portant-lo a la motxil.la per fi el faig servir i molt últimament, doncs vaig veure que la roca quedava una mica il.luminada per les ultimes llums


 Per aquesta vaig fer servir l'angluar 16-35 per buscar més amplitud i incorporar-hi les illes Formiges


16 comentaris:

  1. Hola Esteve, la primera fotografia m,agrada molt. Tens raó en que si tenim condicions semblants, acabem fent el mateix. Una frase que darrerament m,agrada molt, tot i ser de l,Einsten és del tot adequada a la fotografia, és "si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix". Però tot i així, és molt difícil desprendre,s dels costums.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Ramon, estic d'acord amb la frase que escrius, cal fer l'exercici de "buscar" coses noves, fer probes

      Elimina
  2. Respostes
    1. Merci per passar, ara m'arrepenteixo de no haver aïllat la roca il.luminada amb més zoom...

      Elimina
  3. Preciosa la primera con ese mar a rabiar
    Saludos

    ResponElimina
  4. Molt bones totes dues, Esteve, tant el detall com la visió general.
    Jo també sóc dels que tenen dificultats per treure el 70-200 de la motxil·la.
    Salut :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La meva esquena m'agraeix que ara el faci servir i tot aquest temps l'ahgi portat per equilibrar pes a la motxil.la...

      Elimina
  5. M'agrada moltísim aquesta primera, pels colors i la suavitat de l'aigua.
    Salut.

    ResponElimina
  6. Totes dues son precioses, però jo em quedo amb la segona, quin cel...
    Ja és casualitat que la setmana passada vaig estar en aquest mateix lloc buscant noves localitzacions...
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat es que es una zona que té molts possibles enquadraments potencials i poc explotada... de moment

      Elimina
  7. Jo soc de treure el tele bastant fàcil però en aquest cas em decanto totalment per la segona...pa gustos... ;)
    Salut!

    ResponElimina
  8. Com que no tinc més que el 16-35 i el 100, no tinc gaires problemes per a decidir-me per un o altre he he. Em fa més goig la segona, i aixó que la llum de la primera roca de la primer foto es acollonant. Salut.

    ResponElimina
  9. A mi també m'agrada més la segona, com canvia una zona fotogafiada amb un angular o un tele. conec el lloc i t'asseguro que amb la primera de les imatges no el reconeixia.
    Increïble
    salut!

    ResponElimina
  10. Doncs jo també soc més d'angular Esteve, encara que com diuen més amunt, és la meva única opció, ja que només tinc el 17-50 de Tamron, ja,ja,jaaa
    La segona em mola més!
    Un saludo :-)

    ResponElimina