dimecres, 27 de juliol del 2011

Porta al cel...

Fa uns quants dies que hem vaig canviar la camera, passant-me a una "full frame", estrenant-la amb una excursió al Midi d'Ossau... No us ho recomano!

Digueu-me capsigrany, pero al menys a mi, m' esta costant adaptar-me i així van sortint les fotografies, no acavo d' enganxar el funcionament de la profunditat de camp i l' enfocament.

Aquests ultims dies, aprofitant que les albades han sigut espectaculars, he sortit a treu-re'n l'entrellat de la qüestió. La veritat es que havia d' ahaver "practicat" una mica a casa, doncs he perdut molt bones llums... pero de tot s'apren.


Dia 1

Aquest lloc que us "ensenyo", es complicat trovar-hi una composició, doncs els primers plans són molt pocs i si baixes a "ran" de mar, les roques que es veuen per sota de l' arc s'enganxen massa a ell i no hem convenç. A mes a més si "obres" massa, comencen a sortir sombrilles de platja  i algun "xiringuitu", per tant s' haurà d'esperar a la primavera vinent que la platja no esta preparada per "atendre" els guiris i el sol surt per davant com ara.

Dia 2


Així he fet varies composicions per "detectar" quina és la quqe més m'a grada, evidentment, el cel que hi hagi fa variar molt el gust. Vosaltres direu.


Dia 3


13 comentaris:

  1. Esteve, m'alegra que ja li vagis agafant el fil, la primera el moment es espectacular, llàstima que la roca esta desenfocada, la del tercer dia també m'agrada molt.
    salut!!

    ResponElimina
  2. Jo dic que el cel de la primera amb l'enquadrament de la tercera.
    Sí, hi haurà un moment que no hi haurà sombrilles, ni gandules, ni iots, ni guiris ni la mare que els va parir...

    ResponElimina
  3. M'agraden totes, nen.
    Però ... no sé què fas amb les fotos... la primera es veu fatal... i no és de la foto en sí... es veu fatal... es veia molt millor la que hem vas enviar pel mail, i se suposa que és la mateixa.
    I tampoc li donis moltes voltes al tema FF, una càmara és una càmara i a aquest tamany s'hauria de veure igual de nítida, estigués tirada amb una compacta o amb una FF.
    A veure si un día vens a casa i ens mirem els processats. Si et va bé m'ho dius i quedem un dia per sopar i mirar-nos això.
    La localització es guapísima i m'agrada més la 3 que la que has pujat a FN.
    Una abraçada, nen i una altra per la Teia!

    ResponElimina
  4. Suposo que es l'arc de St martí d'Empuries. nosaltres hi vam a anr a l'estiu però jo amb la 5D Mark II tot i que el vaig fer no em va agradar cap composició, i la Gemma amb la seva 7 D (APS-C) per més que ho provava no li va sortir cap enquadrament decent.

    És un arc complicat, molt baix per treure-li volum i no tens sensació de profunditat ja que si no t'esconyes buscant el punt (i no res gens fàcil) sembla que l'arc estigui enganxat a mar (com si estigués tombat).

    ResponElimina
  5. M'agraden la primera i la tercera. Suposo que en un parell més de sortides ja agafaràs per mà la nova FF, aixi tens excusa per sortir a fotografiar ;-)

    Salut!!

    ResponElimina
  6. Antonio, la he puesto para "documentar" mi evolución.... jejejeje

    ResponElimina
  7. Bones
    Daniel

    Tens tota la raó amb elq eu dius, els ultims 4 dies he anat allà, inclús ahir ala tarda amb en David Cidre que li va agradar la localització i hem va comentar que pensaba que seria un gran barranc... hehehehe

    L´únic punt de vista que crec que et pot donar més profunditat és des de dins de l' aigua, doncs des de tant avall t' agafaria més enquadrament.
    Jo la tinc prevista de fer per ua nocturna, amb l' arc a la part superior de la foto a mode de marc i plena d' estrelal o potser la lluna plena.

    ResponElimina
  8. Per cert Daniel, aquest dies tenien un llum fos a l' hotel i per tant no hi havia contaminació lluminica peró avui ja i era i per fer nocturnes es complicat... s' hauria de parlar amb ells.... hehehe

    ResponElimina
  9. Hola una altra vegada, però es que jo crec que el RAW no deu estar tan malament... la primera foto es veu com si l'haguessis comprimit moltissim.
    No sé, nen. Però ànim! jeje.
    I si no... doncs ja saps, fem un change!

    ResponElimina
  10. M'agrada la composició de la tercera que inclou les roques del fons de la imatge,també m'agrada el cel per que aquests núvols li donen profunditat i força.
    He de dir que el cel de la primera es preciós, però no se si m'agrada que horitzó quedi,tant, tallat per la roca.
    Benvingut a la ff, a mi també em va passar que NO vaig practicar abans de començar a disparar i vaig pensar que això no era per mi, esperat més endavant...
    Salut!

    ResponElimina
  11. Aquest lloc es del que ja havíem parlat, no?? d'allà on et tens que posar a ran del terra...
    M'agrada molt la tercera, es la millor en compo, però no li faig fàstics a cap.
    Enhorabona Nen!

    ResponElimina
  12. Ei Pere, benvingut espero que hagi anat molt bé per Islàndia...

    ResponElimina
  13. Totes 3 precioses però si n'hagués de triar una, potser la tercera.
    Quan tote són tan bones costa triar!!!
    Enhorabona Esteve i bon estiu!!

    ResponElimina