dimecres, 13 de juliol del 2011

Midi d' Ossau en bona companyia.

M' afanyo a pujar l' entrada abans que els companys d'aventura pugin les seves entrades doncs llavors l'efecte "sorpresa" de la meva "collita" quedarà diluïda.

Visita ràpida al Midi d' Ossau, imponent muntanya prop de l' estació d' esqui de Formigal, juntament amb l' Enrique Mariscal, en David Cidre y en Javier Alonso... La veritat es que va valer la pena recórrer tanta distància per disfrutar el magnífic espectacle de la natura.

La pujadeta d'unes dues hores, no es que fos massa dura en el seu conjunt, doncs principalmentes realitza per dintre una fageda que dona molta ombra i per tant la temperatura és una mica més agradable, l'únic pero és que varem pujar una mica carregats i aixó es va fer notar.

Quan ja quasi erem a dalt, ja varem trovar en Javier Alonso que estava fent "inspeccions" de possibles enquadraments i ens va acompanyar al lloc escollit per a l' acampada, trovant-nos en David.
Allí mateix vàrem petar la xerrada sobre fotografia en general, sobre aspectes tècnics, sobre plans de futur, del Bilbao Bàsquet i del Barça... vaja del que sempre es parla entre "nosaltres" els aficcionats de la fotografia, tot fent temps per a la llum "bona".

En aquell moment el cel estava genial, alguns núvols sobre el pic del Midi, genial pensar que es podrien posar vermellets. Però arribada l' hora H, res, ni un núvol a la vista. Quina llàstima, pero no sempre tindrem la llum i els núvols de postal. Pero per somiar...

M' agrada quan ens trobem una colla de bojos per la fotografia veure com comencem a preparar-nos com "escollim" i anem variant les nsotres localitzacions i enquadraments, sembla que entrem en una mena de "trànsit", concentrats, en silenci i aïllats de la resta.

Acampant al llac Gentau


I l' espectacle començava, el sol s'anava amagant i la figura del Midi d' Ossau s'anava tenyint de taronja, de vermell, de púrpura i finalment palidejava a la llum de la lluna.

Última llum del capvespre al Midi


Desprès de retrobar-nos, i comentar alguna de les nostres fotografies, era hora de sopar ràpid i a tornar amb una sessió nocturna, encara que la llum de la lluna era molt forta i per tant no sortirien gaires estrelles.


Midi a la llum de la lluna

Jo per la meva part, tenia la dificultat afegida d'intentar "dominar" la nova càmera, cosa que com alguns companys m' havien avançat i que ara podia sentir-ho en la pròpia pell, aquesta FF és molt exigent, però dona moltes satisfaccions.

Per últim, no volia marxar sense una nocturna amb la tenda a primer pla i gràcies a l'ajuda desde dins la tenda d' en Javier ho varem assolir.


Tenda davant del Midi

En resum, una magnífica sortida, en uns paratges de gran bellesa, pero sobretot la bona companyia que vaig gaudir, a l'Enrique ja el conec de varies "batalles" pero a en Javier i en David, tot i que ja vaig tenir una agradable conversa feia uns mesos abans, aquesta vegada amb una convivència més llarga ha estat genial. Segur que repetirem més sovint!




19 comentaris:

  1. Guapa l'entrada i enveja que hem doneu, pel lloc i per la companyia.
    LA primera compo te molta garra.
    A les nocturnes... et torno a dir: hiperfocal, nen!!! Que es veuen desenfocades, a veure quan ens veiem, o si heu parlat de quedar aquest finde o algo... Salut!

    ResponElimina
  2. Molt maques Esteve molt xulo tot, llàstima que els que no treballeu us podeu montar la vida que us dona la gana!!!! grrrrrr juà juà....
    Espero que a la propera pugui ser part de la companyia!!! Felicitats a tots i el lloc és xulissim!!!
    See you!

    ResponElimina
  3. El año pasado estuve en la zona y tenía planeado subir hasta el ibón del Anayet, pero la climatología no me acompañó. Viendo tus fotos me da mucha pena no haber podido subir. El sitio es precioso. Buenas fotos Esteve, un saludo!

    ResponElimina
  4. Buenas Andoni y gracias por visitar el "chiringuito", JAvier y David se quedaron para ir justo por donde tú dices, a ver que se cuentan pues regresaban hoy.

    ResponElimina
  5. Hehehehehe Teia, la próxima hauras de venir segur doncs t' hagués agradat el lloc i la pujadeta s'ho val.
    Segur que ho tornem!

    ResponElimina
  6. Bona feina Esteve. Ja no ho recordava...en fa 15 d'anys que hi vàrem fer tota la volta !!!!

    ResponElimina
  7. Hola Esteva totes estant molt be però les dues ultimes son impresionants, la penultima es una fotografia molt ferma i l'ultima de una composició bona amb el detall de la tenda.
    salutacions, i bones fotos.
    Cesc Noguera

    ResponElimina
  8. Excel·lent entrada Esteve, ens poses les dents llargues al veure aquest magnific treball
    Gracies per entrar i comentar en el meu blog
    Salut!!

    ResponElimina
  9. Si es que no tenéis piedad... vais a hacer que me tenga que poner a procesar lo mío para que la gente se haga una verdadera idea de la grandiosidad del lugar, jajajaja... Que no, que es coña... ya dije allí que aquello era impresionante y, las imágenes que muestran lo dejan bien claro... a ver cuando se repite algo parecido, pero sin cargar tienda y mochilote, jejeje...

    ResponElimina
  10. Hola Esteve, molt chules les fotos. En el meu cas he fet el recorregut invers. Primer he vist l'entrada d'en Javi i després he vist la teva. He quedat flipat amb el pic aquest. Al final hi hauré de pujar.

    Hi heu anat des del portalet? Només són dues horetes de viatge?

    De les teves fotos m'agraden la primera i especialment la última nocturna en la que es veu la tenda iluminada.

    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Bones Daniel.
    Son unes 5'5 hores de cotxe i despres unes 2 h de pujada, el que passa es que la pujada es per dintre una fageda i es bastant agradable.

    ResponElimina
  12. Gracies Esteve. Vau deixar el cotxe a El Portalet?

    Si no t'és molèstia que us vau endur d'indispensable? Cos de càmara, filtres, angular i tele curt o anàveu carregats com a mules?

    Lo de les 2 horetes deu ser per tu que estas en bona forma física jo com a mínim dec tenir 3 horetes.

    Salut!

    ResponElimina
  13. Hi ha un parquing passat l' estació de Formigal direcció llac Bious Artigues, no té perdua.
    " hores no gaire més tampoc tinc gaire bona forma.Ull! Hi ha un refugi pero estava ple... Només cal endur-se el gran angular doncs els latres no els faras servir o si més no has de triar per no pujar tant de pes.

    ResponElimina
  14. Esteve!!!
    Quina enveja!!
    Vaig estar-hi fa molts anys però sense càmera de fotos.
    El lloc es preciós.
    A mi m'agrada molt la primera.
    Salut!!

    ResponElimina
  15. Un lloc fantátic Steven! i les fotos increibles!

    ResponElimina
  16. Ostres, quina canya ! Et felicito, les fotos són molt maques i imagino que l'escapada també. Això de combinar la sortida a muntanya i la fotografia ha de ser francament fabulós !

    ResponElimina
  17. Quina passada d'entrada Esteve!
    M'agrada molt la primera... i les nocturnes, llàstima del foco una mica tou.. però de color i compo si que estan molt be.
    Ens veiem!

    ResponElimina