diumenge, 1 de març del 2015

Egolatria versus critica constructiva...

Avui en dia qui mes qui menys esta conectat a les xarxes socials, ja sigui el facebook, el twitter. l' instagram o a d'altres i tothom hi expressa el que pensa, penja les fotos que vol i comenta el que vol.

Aquest darrer punt es el que porta mes conflictes doncs crec que sempre s'ha de fer des del respecte i des d'un caire possitiu.

Els que hem coneixen saben que sempre vaig de cara i quasi mai entro a comentar en detall una fotografia i menys una idea o un pensament doncs en tot missatge escrit a la xarxa, a part de les paraules, hi falta el to, l'expressivitat que donen contingut... 

Jo en tots aquests anys nomes m'he "mullat" amb tota la meva capacitat d'opinió en dos ocasions i en les dues ho he fet per privat doncs crec que a pesar de que no eren comentaris maleducats considerava que eren negatius i preferia fer-ho d'aquesta manera per no aixecar un debat i ser discret. I en les dues he obtingut respostes diguem-ne fora del to de cordialitat en les que jo m'he mogut i s'han ofès.

Crec que a les xarxes (i a la vida) hi falta una mica mes d'humilitat, una mica menys d'egolatria. Tothom que participa a les xarxes esta exposat i per tant ha de tenir la capacitat de rebre critiques (sempre constructives) doncs el tenir un frontpage al 500 o a fotonatura o a d'altres llocs, tenir titols de fotograf, tenir premis o simplement tenir una llegió d'amics al facebook que nomes per "educació" posen a tot un like no vol dir "que tot el que toques sigui or".

Aixi doncs el que no sapiga rebre bé les critiques (sempre constructives) li recomanaria que m'ho digues aixi no li comentare mai res, li seguire posant algun like quan "pengi" alguna cosa que m'agradi i aixi compliré l'expedient educacional...

Jo per la meva part buscaré i donare la benvinguda els que hem comentin i critiquin constructivament per apendre, per tenir punts de vista diferents, per evolucionar i per creixer... I no nomes a la xarxa!








8 comentaris:

  1. Esto es una balanza Esteve, cuanto mas Ego, menos oportunidad de seguir aprendiendo, Para crecer, se ha de ser humilde, y quien no lo entienda asi, se queda estancado.
    Saludos

    ResponElimina
  2. Fantàstica entrada. A tots ens cal més humilitat i tal com dius, aprendre que als textes escrits els falten molts matisos que no som capaços de transmetre. Un llibre orientat a escriure correus començava dient: alerta amb les majúscules, l'interlocutor es pensarà que estàs cridant. I auxí un darrera l'altre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que a l'igual que totes les evolucions ara tocaria parar i crear un codi, llibre d'estil o un saber fer per a les xarxes...

      Elimina
  3. Jo et diria que l'imatge en si és bona, fins i tot el balanç de blancs li dona un toc exclusiu, com a crítica et diria que les composicions s'han d'intentar arrodonir o clavar en el lloc, cal estar molt atent per el que s'ens cola o no per les cantonades, on has tallat aquesta abstracció té un component de tensió i no et sabria dir si afavoreix o perjudica a la foto, suposo que serà depenent del moment i estat emocional del que la mira ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones, gràcies per la critica... Com atenuant, haig de dir que ja ho vaig veure "in situ" i la vaig repetir pero anava sense el trespeus i la veritat es que quasi bé totes van sortir poc enfocades... Pero si s'han de vigilar les cantonades!

      Elimina
  4. Hola Esteve, només dues coses:
    La primera que m'agrada molt la imatge, em recorda la forma d'uns arbres pelats a l'hivern o d'un curs d'aigüa que mente avança es va glaçant.
    La segona és sobre el que escrius. Et recomano un llibre que es titula "Show Your Work", d'Austin Kleon, que explica com es poden aprofitar les xarxes socials, no només per donar-nos a conèixer sino que també per rebre imputs d'altres persones que ens puguin, directa o indirectament, ajudar a créixer, a millorar o a trobar diferents camins a l'hora de realitzar la nostra obra.

    ResponElimina