dilluns, 12 de novembre del 2012

Amb primer pla o sense...?


Fa dies que hem miro aquest fotografia, reconec que als meus començaments fotogràfics hagués buscat aquesta fotografia sense dubtar-ho, pero actualment sino fos per les condicions climàtiques que hem vaig trovar la Vall de Pineta potser no l'hauria feta.

Perqué? Doncs per qué no té un primer pla potent. Ara veig fotografies sense primer pla i a no sé que siguin textures o detalls, costa que m'atraiguin visualment.

Vosaltres us passa el mateix?



13 comentaris:

  1. Pues no estoy de acuerdo,.. cada foto requiere lo suyo,.. a mi me gustan las fotos con un primer plano impactante,... pero también me gustan los planos generales como el ejemplo que nos presentan. El quid de la cuestión no creo que esté en primer plano si o no,.. sino en que la imagen sea capaz de sorprender la mirada,.. ya se por un primer plano potente o por un ambiente, colores,.. etc.. como el que presentas.
    Sólo es mi opinión ;-)

    ResponElimina
  2. Sempre que el primer pla sigui atractiu visualment jo crec que dona molt força a una imatge (i sensació de profunditat), el problema es quan això no es compleix i es posa per defecte.

    Personalment valoro molt les imatges que la que has posat, no son gens fàcils d'aconseguir i aquesta es preciosa.

    Salut!


    ResponElimina
  3. Crec que ara hi ha una tendència a posar un primer plà sí o sí. Personalment, només en incloeixo un quan realment val la pena, potser (perque les modes també m'afecten encara que no vulgui) que ara em miri més aixó d'incluir-ne, pero si no n'hi ha, no passa res.

    ResponElimina
  4. Je,je,je aquest cap de setmana la Gironina m'explicava la teoria de la pedra :) si per desembre ens veiem a Lloret demana-li que te l'expliqui. :)
    Aquest tipus de fotografia te la seva gracia si,sabem jugar amb les boires amb les llums i amb les textures...com sempre falta trobar el puntet que la fa original.


    ResponElimina
  5. Esteve, NO es pot generalitzar, no hi ha una norma escrita ni una composició ideal, de totes maneres jo soc de pp encara que a l'entrada d'avui no ni ha ni un...si no es que a tu et puc considerar com a tal... 8^)

    ResponElimina
  6. Yo creo que la foto es buena desde el momento en que atrae la mirada del que la observa.
    Creo que muchas veces nos obsesionamos por un primer plano, por una regla de tercios, por que todo esté dentro del histograma,... Pero creo que fuera de todas esas "leyes" hay un montón de fotos dignas de admiración.
    Esta tuya, no tiene primer plano, pero creo que muestra a la perfección la esencia del otoño. La diagonal que cruza la foto es genial, y creo que no tiene que envidiar a ninguna otra.

    ResponElimina
  7. Crec que ultimament molts de fotografs ens encasillem amb un tipus de fotografia amb pp molt marcats per donar profunditat a les fotos i tambe hi han altres tipus de fotos. En aquest cas la primera lloma pot ser el pp donant profunditat

    Salut!!

    ResponElimina
  8. P.p. si, clar!!!!, pero sempre ?? no, i mai per norma. Quan calgui, per que és un bon p.p i/o aporti profunditat. A aquesta foto no li falta cap primer pla, és una foto excel·lent.
    Salut.

    ResponElimina
  9. Moooola, encasillarse es perder amplitud de miras. Otra cosa es que uno tenga unos gustos más o menos definidos, perio hay que intantar apreciar "lo bello", lo que funciona, aparte de gustos personales. primer plano sí, o no... seguro que en casi todas las ocasiones hay buenos encuadres para diferentes opciones... depende de la focal que lleves, claro... jaja.
    Salut!

    ResponElimina
  10. Estic d'acord que tot depen de l'ocasió, del moment, del que et trovis, de la focal que portes... Mai es pot generalitzar sinó que cal adaptar-se al terreny, a les condicions...

    ResponElimina
  11. Normalment, si hi ha un primer pla interessant, l'incloc a l'imatge, m'agrada la profunditat que dona.
    En l'imatge que ens mostres no li cal un primer pla, jo ja la trobo prou interessant.
    Salut!

    ResponElimina
  12. La nostra "visió" evoluciona amb el temps i veiem les coses diferents segons evoluciona el nostre estil o estat d'ànims en aquell dia determinat. Jo hi ha dies que estic més "trallero" i busco primers plans a un pam del gran angular i hi ha dies que gaudeixo més de jugar amb distancies focals més llargues. Com sempre dic el realment important es passar-ho bé i gaudir amb el que fem, si agrada bé i si no tb.

    ResponElimina