dijous, 19 de maig del 2011

La lluna





Aquesta setmana, encara que no ha acabat, la puc considerar intensa fotogràficament parlant doncs he pogut fer varies sortides per buscar la meva "amiga" lluna, encara que cada cop constato que amb l' actual càmera que tinc no arribo gaire lluny en termes de soroll (encara que també pot ser que jo sigui una mica diguem-ne passerell en la fotografia nocturna) doncs a 400 ISO la cosa ja es desmadra i encara que es corregeixi una mica amb el Lightroom... es com la mona vestida de seda.

De totes n' he tret conclusions, tant de bones com de dolentes, peró clar, les dolentes me les reservo per mi... De bones, una nova localització amb bones possibilitats al Cap de Creus, lloc dificil de fotografiar per a mi doncs hem costa molt trobar bones composicions, un nou "partner" de sortides fotogràfiques, en Sergi Monsegur, espero que hem pugui transmetre la seva bona tècnica i coneixements.... hehehehe.


La primera sortida tal i com he explicat va ser al Cap de Creus, pesada per arribar-hi i per tornar, peró al ser durant el capvespre es fa més suportable. La veritat es que aquesta època és un plaer visitar-lo doncs no hi ha gaire gent en comparació amb els mesos d' estiu. El lloc on vaig estar, estava una mica ensotat i per tant no es sentia ni un bri de soroll, només les onades i alguna que altre gavina. Genial! Vaig esperar ben bé un parell d' hores a que la llum fos la ideal per a començar a "disparar".


Cap de Creus


I poc després apareixia la lluna, esplèndida! La llastima es que no havia portat cap mena de picnic i sentia més el soroll dels budells que el de les onades i vaig decidir plegar, comptant que tenía un bon tros fins al cotxe i després la tornada a casa. Peró hi tornaré!


Lluna al Cap de Creus

La segona, volia una sortida de lluna, amb el cel i el mar més o menys equilibrats i era el dia ideal anar a la Cala Estreta prop de Palamós. Aqui vaig decidir utilitzar el 70-200 que sempre el porto i mai utilitzo, principalment perquè la ròtula no aguanta el pes i perd nitidesa, especialment en format vertical.

Lluna sobre les illes Formigues

Crec que de moment he pogut solucionar-ho, peró hem farà falta una L o artilugi semblant per treure'n més "suc" d'aquest objectiu. D' aquesta manera vaig poder "jugar" amb diferents enquadraments i la veritat es que estic content de la troballa. Caldrà peró tornar-hi per afinar més les composicions i la tècnica. Encara que ja tinc fet un primer pas per a una gran fotografia. Hehehehehe.


I la tercera sortida amb l' Enrique i en Sergi al Montseny. En aquesta època es un plaer passejar per aquí doncs les rieres estan cobertes per la vegetació dels arbres i pots anar-hi bastant d'hora.


Riera Núvia al Montseny

Desprès abans de marxar vàrem veure que a la plana estava coberta per núvols i clar no podiem desaprofitar el mar de núvols que ens oferia la natura. La veritat es que les vistes eren molt agradables.


Mar de núvols des del Montseny

8 comentaris:

  1. No pares Esteve, ja sembles un pro, si en tres dies ja has fet tot això i encara queda avui, demà i el cap de setmana...jejeje...
    A aquest pas, Catalunya se't quedarà petita!! ;)
    M'agrada el suc que li treus a Cala Estreta, amb càmera no hi he anat mai, tot i que vaig viure 10 anys a Palamós... tot serà qüestió de plantejar-se-ho. ;)
    Salut!!

    ResponElimina
  2. Si, noi, déu n'hi dó quina varietat de fotografies en tant poc temps. Buscar bones localitzacions i anar amb gent son varis factors molt propicis per motivar-se.

    Salutacions.

    ResponElimina
  3. La primera m'encanta, ja parlarem... ja.
    Que el CAp de Creus el tinc totalment oblidat.
    No pares... acabraràs estresat, jeje.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. D'on treus el temps, noi?
    Una bona sèrie. La primera i la tercera em semblen molt bones. Apa, a seguir així...

    ResponElimina
  5. Les dues del cap de creus semblen totalment fetes al pirineu, de fet podem dir que el cap de creus és on acaba el Pirineu. Semblen imatges d'alta muntanya.
    Salut!!

    ResponElimina
  6. Espectacular les fotos del Cap de Creus Esteve, ja tinc ganes d'escapar-me per la zona.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Fa poc vaig estar també a cala estreta fotografiant les Illes Formigues... http://adriaom.com/index.php?showimage=91

    ResponElimina
  8. Merci Adria per passar.
    Molt bona la fotografia en concret.

    ResponElimina